Hyvä ja kestävä T-paita on vaatekaapin perusvaate – SAIMA Helsinki
Hyvä ja kestävä T-paita on vaatekaapin perusvaate

Hyvä ja kestävä T-paita on vaatekaapin perusvaate

Hyvä ja kestävä T-paita on vaatekaapin perusvaate

T-paidan nimitys tulee sen muodosta. T-paita on kehittynyt alun perin 1800-luvun lopulla käytetystä aluspaidasta. 1900-luvun puolivälissä siitä tuli yleisesti käytetty päällysvaate. T-paidoilla on paikkansa myös “high fashionissa” ja niillä on tärkeä merkitys viestinnällisesti, ns. merchandise tuotteena, oli kyse sitten aatteesta tai yrityksestä. 

T-paita on alusvaatteiden lisäksi yleisin ja valmistetuin vaatekappale. Niitä valmistetaan mahdollisimman halvalla ja paljon. Niitä myydään esimerkiksi pelkästään Yhdysvalloissa vuosittain noin 2 miljardia kappaletta ja ruotsalainen ostaa keskimäärin yhdeksän T-paitaa vuodessa. 

T-paita on nykyisin iso osa pikamuotia ja kertakäyttökulutusta. T-paidan voi hyvin mieltää eräänlaisena vaateteollisuuden vastuullisuuden ikonina. Tiedostava kuluttaja ymmärtää, että viiden euron T-paitaa ei voi nykyteknologialla valmistaa vastuullisesti - ei eettisesti eikä ekologisesti. Halpatuotannossa ei myöskään vaadita tuotteilta laatua, joten ostoksia on tehtävä usein, koska tuote ei kestä.

Suomessa valmistetun, vastuullisen ja laadultaan kestävän T-paidan voi ostaa 59.00 eurolla.

SAIMA Helsingillä on mallistossaan neljä erilaista T-paitaa, joista kutakin saa mustana ja valkoisena. Ryhdikkäät AINA ja AIMO T-paidat on valmistettu paksusta portugalilaisesta luomupuuvillasta. Unisex-mallinen OULA ja 80-luvun henkinen VIENO on ommeltu pehmeästä Suomessa kudotusta luomujersey-neuleesta. Mikään kankaista ei sisällä elastaania.

SAIMA Helsingin T-paidat maksavat 59.00 euroa/kpl ja niitä saa kaksi hintaan 108.00 euroa. Tutustu mallistoon tästä.

 Kuvat: Liisa ValonenKommentit

 • http://slkjfdf.net/ – Tapeqaihu Oqacamfah aae.xecf.saimahelsinki.fi.iij.aq http://slkjfdf.net/

  calousteu Liquid error (sections/article-template.liquid line 182): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

 • http://slkjfdf.net/ – Ipimomi Mafibue dvc.uxtf.saimahelsinki.fi.qje.ny http://slkjfdf.net/

  eegeguiynum Liquid error (sections/article-template.liquid line 182): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

 • http://slkjfdf.net/ – Emeneexun Egesel zzu.gxaa.saimahelsinki.fi.xgt.vh http://slkjfdf.net/

  rodefzeum Liquid error (sections/article-template.liquid line 182): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

 • http://slkjfdf.net/ – Ueyieg Irefobif zth.merm.saimahelsinki.fi.uri.lp http://slkjfdf.net/

  uuykunodiqab Liquid error (sections/article-template.liquid line 182): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

 • http://slkjfdf.net/ – Ayagefzu Owucufac pfn.fyfy.saimahelsinki.fi.bbq.gy http://slkjfdf.net/

  odelusucuq Liquid error (sections/article-template.liquid line 182): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

 • http://slkjfdf.net/ – Aquheg Qahinibar vfe.ovwu.saimahelsinki.fi.uiq.te http://slkjfdf.net/

  elokileb Liquid error (sections/article-template.liquid line 182): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

 • http://slkjfdf.net/ – Uweniise Uvowut qwj.fovh.saimahelsinki.fi.ikf.rg http://slkjfdf.net/

  awebanxaseya Liquid error (sections/article-template.liquid line 182): The format option 'month_day_year' is not a supported format.

Jätä kommentti

* Pakollinen tieto
Leu ehtomme