Hyvä ja kestävä T-paita on vaatekaapin perusvaate – SAIMA Helsinki
Hyvä ja kestävä T-paita on vaatekaapin perusvaate

Hyvä ja kestävä T-paita on vaatekaapin perusvaate

Hyvä ja kestävä T-paita on vaatekaapin perusvaate

T-paidan nimitys tulee sen muodosta. T-paita on kehittynyt alun perin 1800-luvun lopulla käytetystä aluspaidasta. 1900-luvun puolivälissä siitä tuli yleisesti käytetty päällysvaate. T-paidoilla on paikkansa myös “high fashionissa” ja niillä on tärkeä merkitys viestinnällisesti, ns. merchandise tuotteena, oli kyse sitten aatteesta tai yrityksestä. 

T-paita on alusvaatteiden lisäksi yleisin ja valmistetuin vaatekappale. Niitä valmistetaan mahdollisimman halvalla ja paljon. Niitä myydään esimerkiksi pelkästään Yhdysvalloissa vuosittain noin 2 miljardia kappaletta ja ruotsalainen ostaa keskimäärin yhdeksän T-paitaa vuodessa. 

T-paita on nykyisin iso osa pikamuotia ja kertakäyttökulutusta. T-paidan voi hyvin mieltää eräänlaisena vaateteollisuuden vastuullisuuden ikonina. Tiedostava kuluttaja ymmärtää, että viiden euron T-paitaa ei voi nykyteknologialla valmistaa vastuullisesti - ei eettisesti eikä ekologisesti. Halpatuotannossa ei myöskään vaadita tuotteilta laatua, joten ostoksia on tehtävä usein, koska tuote ei kestä.

Suomessa valmistetun, vastuullisen ja laadultaan kestävän T-paidan voi ostaa 59.00 eurolla.

SAIMA Helsingillä on mallistossaan neljä erilaista T-paitaa, joista kutakin saa mustana ja valkoisena. Ryhdikkäät AINA ja AIMO T-paidat on valmistettu paksusta portugalilaisesta luomupuuvillasta. Unisex-mallinen OULA ja 80-luvun henkinen VIENO on ommeltu pehmeästä Suomessa kudotusta luomujersey-neuleesta. Mikään kankaista ei sisällä elastaania.

SAIMA Helsingin T-paidat maksavat 59.00 euroa/kpl ja niitä saa kaksi hintaan 108.00 euroa. Tutustu mallistoon tästä.

 Kuvat: Liisa ValonenJätä kommentti

* Pakollinen tieto
Leu ehtomme