Itämeri on kriittisessä tilassa. Yhdessä voimme vielä auttaa sitä. – SAIMA Helsinki
Itämeri on kriittisessä tilassa. Yhdessä voimme vielä auttaa sitä.

Itämeri on kriittisessä tilassa. Yhdessä voimme vielä auttaa sitä.

Itämeri on kriittisessä tilassa. Yhdessä voimme vielä auttaa sitä.

VUOKKO X SAIMA Helsingin malliston hyvätekeväisyyskohteen Itämeren suojeluun keskittyneen Baltic Sea Action Groupin varainhankintapäällikkö Elina Ranta kertoo Itämeren tilasta ja hyväntekeväisyyden vaikutuksista.

Rakkaan Itämeremme pinnan alla asuu monipuolinen joukko kasveja, leviä ja eläimiä, jotka ovat sopeutuneet elämään matalasuolaisessa murtovedessä. Ainutlaatuinen lajisto on herkkä pienillekin muutoksille. Nyt noin neljännes meremme pohjasta on elotonta.

Itämeri tervehtyy, kun rehevöitymistä ja ilmastonmuutosta saadaan hillittyä. Se on aivan valtava urakka. Jotta voimme auttaa Itämerta toipumaan, meidän pitää muuttaa esimerkiksi Itämerellä kulkevien alusten jätteidenpurkukäytännöt ja tapa, jolla ruokamme tuotetaan. 

Kukaan ei pysty tähän yksin. Itämeri pelastuu vain yhteistyöllä! 

Siksi todella lämmittää sydäntä, että Vuokko Nurmesniemi valitsi Itämeren ja Baltic Sea Action Groupin VUOKKO x SAIMA Helsinki -malliston hyväntekeväisyyskohteeksi. Ajattomat ja kestävät tuotteet ovat ympäristöteko jo sinänsä, ja niiden myyntihinnasta tehtävä lahjoitus on BSAG:n työn tärkeä mahdollistaja.

Baltic Sea Action Group on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tavoite on palauttaa Itämeren ekologinen tasapaino. BSAG etsii Itämeren ongelmien juurisyyt ja yhdistää niitä ratkomaan toimijat yhteiskunnan eri osa-alueilta: 

Carbon Action -projektissa tutkijat, maanviljelijät ja yritykset kehittävät yhdessä keinoja kasvattaa maatalousmaan ravinteidenpidätys- ja hiilensidontakykyä. Terve maaperä pidättää ravinteita tehokkaasti, jolloin ravinteet eivät valu rehevöittämään vesistöjä. Ilmastonmuutoksen torjumisessa maaperän hiilensidontakyky on korvaamaton.

Elävä Itämeri -hanke rakentaa ratkaisuja, joilla arvokkaita vedenalaisia luontoalueita saadaan suojeltua entistä helpommin. Harmaat vedet meriliikenteessä -hanke tuo yhteen mm. laivat, satamat, viranomaiset ja jätehuoltoyhtiöt kehittämään keinoja meriliikenteen päästöjen vähentämiseksi Itämerellä. 

Sydämellinen kiitos tärkeästä tuestanne, SAIMA Helsinki, Vuokko Nurmesniemi, Spinnova, Printscorpio ja kaikki hyväntekeväisyysmalliston tuotteita ostaneet. Yhdessä voimme vielä auttaa kaunista, kärsivää mertamme.

Eläköön Itämeri!

 

Elina Ranta

varainhankintapäälikkö

Baltic Sea Action Group

valokuvat: Baltic Sea Action Group

 

 

Jätä kommentti

* Pakollinen tieto
Leu ehtomme