Puusta valmistettujen Vuokon Myllynkivi-pukujen huutokauppa 27.-31.1. – SAIMA Helsinki
Puusta valmistettujen Vuokon Myllynkivi-pukujen huutokauppa 27.-31.1.

Puusta valmistettujen Vuokon Myllynkivi-pukujen huutokauppa 27.-31.1.

Puusta valmistettujen Vuokon Myllynkivi-pukujen huutokauppa 27.-31.1.

Nyt on todellinen harvinaisuus huutokaupattavana 100% Itämeren ja luonnon hyväksi. Osana Vuokon ja SAIMA Helsingin yhteistyötä valmistettiin yhteistyössä Spinnovan kanssa kaksi kappaletta ikonisia Myllynkivi-pukuja puukuitukankaasta Spinnovan puukuitusekoitteet eivät ole vielä kaupallisessa käytössä, joten nämä puvut ovat ainoat maailmassa.

Vuokon edelläkävijyys ja arvot sopivat täydellisesti edustamaan uusia ja ympäristöystävällisiä innovaatioita. Pyörre-kuvio on painettu Printscorpion tekstiilipainossa Aitoossa ja ommeltu SAIMAn tehtaalla Helsingissä. Tämän suomalaisempaa pukua saa hakea. 

 

VUOKKO X SAIMA Helsinki mallistoon kuuluva puukuitutekstiilistä valmistettu ikoninen ja ajaton Myllynkivi-puku on suunniteltu vuonna 1964. Puukuitu-puvuissa käytettävä mustavalkoinen Pyörre-printti on alkuperäinen Myllynkivessä käytetty printti, mutta printtiä löytyy muissakin väreissä ja Myllynkiveä useissa kuoseissa Vuokon omasta mallistosta. Myllynkivi löytyy esimerkiksi New Yorkin Modernin taiteen ja  Suomen Designmuseon kokoelmista. 

Huutokaupat: 

Myllynkivi puku 1/2

Myllynkivi puku 2/2

 

Spinnova – The Sustainable Textile Material Company

Spinnova mullistaa tekstiilien valmistustavan globaalisti, valmistaen maailman vastuullisimpia tekstiilejä. Suomalainen Spinnova on kehittänyt teknologian tekstiilien valmistamiseen puusta ja jätevirroista ilman haitallisia kemikaaleja.

Patentoitu SPINNOVA® -kuitu ei sisällä myöskään mikromuovia, tuota yhtään jätettä tai sivuvirtoja, ja sen aiheuttamat CO2-päästöt ja vedenkäyttö ovat minimaaliset. SPINNOVA® -materiaalit ovat maailman parhaiten biohajoavia ja kierrätettäviä.

Spinnova on sitoutunut käyttämään ainoastaan ekologisia raaka-aineita kuten FSC- ja/tai PEFC-sertifioitua puuta tai jätevirtoja. Spinnova tekee yhteistyötä johtavien tekstiilialan brändien ja teollisten kumppaneiden kanssa kaupallistaakseen SPINNOVA® -tekstiilit globaalisti. Spinnovalla on teollisen mittakaavan pilottitehdas Suomessa, ja se on skaalaamassa tuotantoaan kaupallisiin volyymeihin.

Spinnova on saanut mm. Fast Company -lehden World Changing Idea- ja Innovation by Design -palkinnot sekä ISPOn ja Scandinavian Outdoor Awardin ympäristötekopalkinnot.

 


Kuva: Spinnova

 

Baltic Sea Action Group

Huutokaupasta kerätyt varat lahjoitetaan Baltic Sea Action Groupin kautta Itämeren ja luonnon hyväksi Vuokon toiveesta. Heidän tavoitteenaan on Itämeren ekologisen tasapainon palauttaminen. 

Itämeri on tällä hetkellä kriittisessä tilassa – sitä pidetään yhtenä maailman saastuneimmista meristä. Itämeri voidaan vielä pelastaa mutta toimiin on ryhdyttävä heti.

Itämeren vakavimmat ongelmat ovat rehevöityminen, vaaralliset aineet, meriliikenteen riskit ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen. Nämä ongelmat ovat yhteenkietoutuneet. Rehevöityminen tai vaaralliset aineet vaikuttavat luonnon monimuotoisuuteen ja kun puhutaan ilmastonmuutoksesta, puhutaan samalla myös Itämeren tilasta.

BSAG, Baltic Sea Action Group, viralliselta nimeltään Elävä Itämeri säätiö, on vuonna 2008 perustettu itsenäinen voittoa tuottamaton säätiö, jonka pääpaikka on Suomessa.

BSAG:n toiminta perustuu yhteistyön virittämiseen eri toimijoiden välillä, mukaan lukien Itämeren valtioiden korkein johto, viranomaiset ja yksityissektori. BSAG toimii saattamalla yhteen tieteentekijöitä ja päättäjiä, aktivoimalla yrityksiä löytämään ja toteuttamaan ratkaisuja ja tuoden kaikki ne tahot yhteen, joiden panosta tarvitaan Itämeren pelastamiseksi.

Lisää hyvätekeväisyyskohteesta ja aiheesta voi lukea myös täältä

Puvut myydään huutokaupalla Stockholms Auktionsverkin  Huutokauppa alkaa keskiviikkona 27.1. ja loppuu sunnuntaina 31.1. 

Puvut ovat nähtävissä Vuokon myymälässä, Korkeavuorenkatu 4 ja Stockholms Auktionverketin Showroomissa, Eteläranta 14.

 
Kuva: Baltic Sea Action Group

 

Yhteistyökumppanit:

Spinnova

Baltic Sea Action Group

Stockholms Auktionsverk

As You Are

Printscorpio

 

Kuvaaja: Liisa Valonen

Mallit: Saimi Hoyer

Stailaus: Jasmin Mishima (As you Are)

Meikki ja hiukset: Katja Hintsa

Yhteistyökumppanien tuotteet kuvissa Saimin yllä:

Bambu leggingsit ja aluspaita Tam-Silk ja huopikkaat Lahtiset

 

Jätä kommentti

* Pakollinen tieto
Leu ehtomme