VUOKKO X SAIMA Helsinki julkaisevat yhteistyömalliston suomalaisen vaa
VUOKKO X SAIMA Helsinki julkaisevat yhteistyömalliston suomalaisen vaateteollisuuden kunniaksi ja Itämeren hyväksi 21.1.

VUOKKO X SAIMA Helsinki julkaisevat yhteistyömalliston suomalaisen vaateteollisuuden kunniaksi ja Itämeren hyväksi 21.1.

VUOKKO X SAIMA Helsinki julkaisevat yhteistyömalliston suomalaisen vaateteollisuuden kunniaksi ja Itämeren hyväksi 21.1.

“Ei ole muotia, on vain aika” - Vuokko Nurmesniemi

 

 SAIMA Helsinki on syyskuussa 2020 perustettu suomalainen vaatevalmistaja ja brändi, joka tuottaa vastuullisia vaatteita omassa vaatetehtaassa Marialla Helsingin Kampissa. Vuokko Eskolin-Nurmesniemi aloitti omaa nimeään kantavan VUOKKO-merkin vuonna 1964 ja hän on koko uransa ajan puhunut kotimaisuuden, lähituotannon ja vastuullisuuden puolesta. Torstaina 21.1 nämä kaksi brändiä julkistavat  VUOKKO X SAIMA Helsinki yhteistyö- ja hyväntekeväisyysmalliston, johon kuuluu pieni vaatemallisto ja Spinnovan kanssa toteutetut uniikkipuvut, jotka myydään hyväntekeväisyyteen.

SAIMA Helsingin tavoitteena on kehittää merkityksellistä tuotantoa ja valmistaa tulevaisuuden vintage-aarteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Perusmalliston lisäksi SAIMA Helsinki tuottaa pieniä yhteistyömallistoja, joiden tavoitteena on nostaa esiin tärkeitä ja ajankohtaisia ilmiöitä, taiteilijoita, suunnittelijoita ja tekijöitä. Yhteistyömallistojen myynnistä lahjoitetaan osa hyväntekeväisyyteen, jonka kohteen vierailijat valitsevat.

Ensimmäisen malliston toteutuksessa on mukana yhteistyössä Vuokon ja SAIMA Helsingin lisäksi puukuitutekstiilejä markkinoille valmisteleva Spinnova ja tekstiilipaino Printscorpio. 

 “Vuokon ja Spinnovan tiimit innostuivat ajatuksesta ja mukaan saatiin myös kotimainen tekstiilipaino Printscorpio, joka suomalaisen printtityön pioneerina on työskennellyt niin Vuokon kuin Spinnovan kanssa. SAIMA Helsinki hoitaa tuotannon, jakelun sekä oheismalliston konseptoinnin ”, kertoo SAIMA Helsingin perustaja Ville Hulkko.

Kampanjan myynnistä lahjoitetaan osuus Itämeren ja luonnon hyväksi Baltic Sea Action Groupin kautta.

 

VUOKKO - Paikallisuus ja vastuullisuus eivät ole uusia asioita

Vuokko Eskolin-Nurmesniemi on suomalaisen vaate- ja muotisuunnittelun ehdoton pioneeri, jonka ikoniset puvut ja tekstiilit ovat suomalaisen suunnittelun klassikoita. Uraauurtava työ on saanut merkittävää kotimaista ja kansainvälistä tunnustusta 50-luvulta lähtien. Häntä voisi kutsua on kansallisaarteeksi. Vuokon vaatteet kestävät aikaa niin designiltaan kuin laadultaan. Ne eivät vanhene trendien mukana ja ovat aina uusien sukupolvien löydettävissä. 

“Olemme tästä ainutlaatuisesta yhteistyöstä hyvin ylpeitä. Vuokon ajatusmaailma ja arvot ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Vuokko on esikuvamme ja edelläkävijä. Meistä on tärkeää nostaa esiin Vuokon upeaa brändiä taas uusien sukupolvien löydettäväksi, vaikka Vuokolla on oma uskollinen fanijoukkonsa. Haluamme rakentaa liiketoimintamme samoille arvoille. Siksi SAIMA Helsinki iloitsee saadessaan ensimmäisen yhteistyömallistonsa kumppaniksi Vuokon.” toteaa SAIMA Helsingin brändijohtaja Tanja Sipilä.

 

Kuvat: yläkuva Liisa Valonen ja Vuokon kuva Vuokko

Jätä kommentti

* Pakollinen tieto
Leu ehtomme