SAIMA Helsinki – SAIMA Helsinki

SAIMA Helsinki

 

SAIMA Helsinki - Hävikitöntä ja vastuullista vaatetuotantoa Helsingistä vuodesta 2020


SAIMA Helsinki pukee sinut kauniisti, kestävästi ja vastuullisesti

SAIMA Helsinki vaatemerkki lanseerattiin syyskuussa 2020. Suurin kohderyhmämme sijaitsee Helsingissä, pääkaupunkiseudulla ja Suomessa. Päätavoitteenamme on luoda uusi, vastuullisempi ja tehokkaampi toimintamalli muodin tuottamiseen. Pyrimme kaikessa tekemisessä läpinäkyvyyteen ja jakamaan tietoa vastuullisuudesta myös teille asiakkaille.

SAIMA Helsinki henkii Suomen tekstiiliteollisuuden kulta-aikaa, kun “laatu ennen määrää” ja “Made in Finland” -liikkeet vallitsivat kansan keskuudessa. Valmistamme kauniita ja kestäviä vaatteita, joista syntyvät tulevaisuuden vintage-aarteet. Ekologisuus, eettisyys ja paikallisuus ovat meille sydämen asioita. Tavoitteenamme on olla yritys, joka tarjoaa hyviä vaihtoehtoja pikamuotiin ketterästi, mutta viiden euron t-paitaa emme luultavasti koskaan voi näillä arvoilla valmistaa.

Kokoelmamme koostuu ajattomista arjen aarteista - vaatteista, jotka mukautuvat kantajansa tyyliin ja ovat vaatekaapin kulmakiviä. Ammattitaitoinen ompelijakaartimme valmistavat tuotteet alusta loppuun SAIMA Helsingin omalla tehtaalla Marialla Helsingin Kampissa. Suunnittelu tapahtuu kokeneen design-tiimin johdolla myös Marialla sijaitsevalla ateljeella. Tämä mahdollistaa ketterän tavan taistella ylituotantoa vastaan, koska yleensä valmistamme tilaukset vasta niiden saapuessa. Toimintamalli minimoi hävikin ja samalla työllistämme paikallisia osaajia. Tehtaamme voi myös korjata rikkoutuneen tuotteen pidentäen sen elinkaarta.

 

 

Kuvat: Liisa Valonen (yllä), Venla Vitikka (alla)